Eet je Uitzicht schrijft in Vakblad Landwerk

2017-11-20T14:45:47+00:00 20 november 2017|In de media|

Vorige week verscheen in het tijdschrift Landwerk een artikel dat wij schreven ( Landwerk 2017 nummer 4 - Je eet je uitzicht ): "De wijze van voedselproductie bepaalt het landschap, visueel en intrinsiek. Wat je eet, bepaalt dus wat je buiten beleeft. Is dit een bruikbaar inzicht voor de toekomst van het platteland? Met het [...]

Lanceerbijeenkomst Korte Ketens in het Liemers Landschap

2017-11-14T14:24:21+00:00 14 november 2017|Korte Ketens in Liemers Landschap|

In Zevenaar kwamen producenten van lokaal voedsel, marktpartijen, ambtenaren en bestuurders, vertegenwoordigers van gebiedspartijen bijeen om te proeven aan het project. Een dag van ontmoetingen, intenties en workshops. Vier gemeenten, LTO Liemers-Montferland, Liemers Trots en Melkveehouderij De Fuik/Hippe Koeien ondertekenden een convenant. Daarmee spreken zij de intentie uit om samen regionale productie en consumptie dmv [...]

Streekeigenheid in regionale voedselproductie

2017-11-14T13:46:29+00:00 6 juli 2017|Streekeigenheid in regionale voedselproductie|

Met financiering van het Rijksinstituut voor Cultuurhistorisch Erfgoed (RCE) start Eet je Uitzicht! het project: Streekeigenheid in regionale voedselproductie. Voedsel als strategie voor een betekenisvol landschap. Met dit project gaan wij kennis bundelen en de ervaring verdiepen van POP-uitvoeringsprojecten op de Veluwe en in de Liemers. In de POP-projecten verbinden we regionale voedselproductie en – [...]

Kwaliteitsproducten uit een kwaliteitslandschap

2017-11-14T13:47:06+00:00 16 juni 2017|Kwaliteitsproducten in een Kwaliteitslandschap (Veluwe)|

Streekproducten maken de streek; ruimtelijk, landschappelijk en sociaal. Het project gaat dit verbinden: producent, landschapsvrijwilligers, dorpsmensen en lokale horeca werken met Stichting Erkend Streekproduct Veluwe en Landschapsbeheer Gelderland aan deze verbinding. Het geitenbedrijf De Groote Stroe is het eerste gebied voor onderzoek. Het concept Eet je Uitzicht is ingezet als methodiek. We doen dit in [...]

Korte Ketens in Liemers Landschap

2017-11-14T13:50:51+00:00 15 juni 2017|Korte Ketens in Liemers Landschap|

Met de hoogste waardering heeft Provincie Gelderland ons projectvoorstel goedgekeurd in het kader van de POP-Regeling Korte Ketens. Samen met LTO Afdeling de Liemers-Montferland, Liemers Trots (Streekproducenten) en LiemERS++ (4 gemeenten, Waterschap en producentenorganisaties) gaan we werken aan een bredere bekendheid en afzet van Liemerse producten in relatie tot het Liemerse landschap. Vernieuwend in dit [...]

Onderzoek Regionale voedselproductie in relatie tot landschap

2017-06-16T09:27:51+00:00 1 februari 2017|Projecten|

We zijn gestart met een onderzoek naar producent-consument verbanden en hun (potentiele) effecten op het regionale landschap. Dit doen we in opdracht van Lector ‘Duurzame Voedsellandschappen in stedelijke regio’s’ Noël van Dooren, aan Hogeschool Van Hall Larenstein. Doel is om meer inzicht te krijgen in hoeverre voedsel en landschap in de korte ketens al [...]

Workshop NETWERKDAG LandStad De Baronie

2017-06-16T09:29:00+00:00 17 november 2016|Workshop|

Hoe vaak zit er eten uit de Baronie in je boodschappenmandje? En als je een stukje kaas uit de Baronie proeft, heb je dan een voorstelling bij het landschap waar de koeien hebben gelopen? Tijdens de netwerkdag van Landstad Baronie verzorgde Eet je Uitzicht! een drietal workshops over de relatie tussen voedsel en landschap. Ruim [...]

Workshop Medewerkers Universiteitsbibliotheek Utrecht

2017-06-16T09:30:03+00:00 14 juni 2016|Workshop|

Op de prachtige Bijenakker in Bunnik leverden we een bijdrage aan een personeelsdag van de Universiteit Utrecht. Karina nam mensen op een creatieve manier mee in vragen over de relatie tussen henzelf, landschap en voedsel. Heb je je wel eens afgevraagd welk landschap er schuil gaat achter je bord met eten? In een landschap, misschien je [...]

Essay Wietske Maas

2017-06-16T09:31:24+00:00 22 februari 2013|Essays Eet je Uitzicht Diepenheim 2013|

HOMO SAPIENS “Natural appetite is the tendency of things to move according to their nature” —J.B. Bamborough[1] Door het weefsel van een landschap beleefbaar te maken en het zelfs op te eten wordt je onderdeel van het landschap. De natuurlijke ingrediënten die ik aantref in het stedelijk landschap[2] leiden vaak tot experimenten die aanzetten tot [...]

acb390b5656cd48470b83f39bbf33392IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII