Diepenheim

Eét je uitzicht 2012 was een artistiek onderzoek naar de relaties tussen mens, voedsel en landschap. Het richtte zich op de blinde vlek van de consument voor de herkomst van ons voedsel en de rol die het landschap daarin vervult. Kunstvereniging Diepenheim liet in de lente, zomer en herfst van 2012 de eetbaarheid van een proefgebied onderzoeken.

Verkenners werden het veld ingestuurd met de vraag: “Wat is er te eten?” Zij bekeken en onderzochten het landschap vanuit hun eigen expertise. Onder hen waren een biologische boer, een infanterist, een filosoof, een landbouweconoom, een landschapsarchitect en enkele beeldende kunstenaars. Gedurende de dag brachten zij eetbare vondsten naar de voedselontwerper die de ‘smaak van de dag’ bereidde.

Aan het eind van de dag brachten de verkenners verslag uit aan een vast panel en wisselend publiek. Elke bijeenkomst begon met een column van een panellid. Tijdens het gesprek dat volgde werd de ‘smaak van de dag’ opgediend om de eetbaarheid van het landschap samen te proeven.

Bij het project is een publicatie verschenen. Deze kunt u hier downloaden Publicatie Eet je uitzicht.

Dit filmpje geeft u in 12 minuten een indruk van het project.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wH5DaOQlPs8]