VeldkeukenErnst Ruijgrok

Kok

Ernst Ruijgrok is eet-ontwerper en volgde zijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven. Ernst zag naast zijn ontwerppraktijk alle uithoeken van de professionele keuken. Samen met Kamiel Vorwerk werkt hij als Ruigwerk aan projecten waarbij eten altijd het onderwerp is. Op diverse locaties en tegen evenzoveel verschillende achtergronden, altijd op zoek naar het eigen verhaal.

www.ruigwerk.comRuijgrok lippen

Ingrediënten op een steenworp afstand

Eét je uitzicht! Je ziet geen komkommers aan de bomen hangen, noch paprika’s netjes gesorteerd in een bakje liggen en al helemaal geen kipfilets geportioneerd en met cellofaan afgedekt in het weiland liggen. Wat dan wel? Wat zie ik als ik naar buiten kijk, en hoe kan ik dat opeten? Wat is er eetbaar van dat wat ik om me heen zie? En vooral ook; is dat lekker en gezond?

Tijdens de natafel sessie heeft Ernst opnieuw een heerlijke maaltijd verzorgd. Een verslag van deze maaltijd en een recept voor brandnetelsoep vindt u hier: Recept Natafelen.

In de herfst aten we eekhoorntjes brood, stinkzwam, courgette en nog meer. Probeer nu de recepten thuis uit door hier te klikken: Eekhoorntjes brood, soep en eikeltjesmelk.

In de zomer aten we distel, zevenblad en weegbree. Om de recepten te lezen en thuis uit te proberen klikt u hier: Roergebakken Tuinkruiden.

Tijdens de verkenning van de lente heeft Ernst allerlei gerechten voorbereid. Om de recepten van Ernst te lezen en uit te proberen klikt u hier: Ingrediënten op een steenworp afstand.

bloemeneten