Op landgoed Grootstal vonden 3 manifestaties plaats waarin het landgoed zich openstelde voor ideeën op het gebied van bodem, voedsel, landschap en gezondheid. Het landgoed wil bijdragen aan de bewustwording rondom voedsel.
De reeks ging van bodem (Soil4U), voedsel/gewas (Voedsel Anders), naar gezondheid (Groen, gezond en Nijmegen in beweging!). Eet je Uitzicht! begeleidde de workshop Foodwalk. Een Foodwalk kan een wandeling zijn over het landgoed, waarbij men zich bewust wordt van hoe voedsel geteeld wordt, wat de natuur aan voedsel heeft te bieden en wat voor landschap dit kan opleveren. We onderzoeken in een aantal workshops hoe Grootstal een bijdrage kan leveren aan voedselbewustzijn.

De workshops bestonden uit een wandeling, waarbij deels in stilte. In stilte lopen geeft de mogelijkheid om echt met alle zintuigen te ervaren. Uitleg tijdens de tocht helpt om het landschap te lezen van vroeger tot nu en van groenstructuur tot eetbare natuur. De wandeling gaf inspiratie voor een werksessie, waarin in kleine groepjes op de luchtfoto van het gebied is gewerkt aan ideevorming voor een foodwalk.

Er zijn ideeën opgehaald, verbindingen gelegd en er is bekendheid en bewustzijn ontstaan over het landgoed, de Zuidflank en de potentie op het thema.
Met deze resultaten gaat het landgoed met haar buren, van een school tot Mc Donalds, verder aan de slag om bij te dragen aan de voedseltransitie. Grootstal beraadt zich over een goede vorm voor het vervolg.