5 JUNI 2019 – Bij de uitreiking van de Gouden Zwaluw biedt Vereniging Nederlands Cultuurlandschap een workshop Eet je Uitzicht aan. Met de gasten verkennen we de verbinding tussen voedsel en uitzicht in De Moestuin in Utrecht. Een mooi voorbeeld van stadslandbouw. Wat je hier ziet, kun je direct in je mond stoppen en proeven. Hoe smaakt dit uitzicht? We gaan met onze ogen dicht naar onze eigen woonomgeving. ‘Wat proef je’, ‘hoe smaakt het’? Het wonderlijke is dat er bij velen geen woord valt over voedsel. Er is bos, stedelijke reuring, mooie hagen met vogels, landschapspijn, maar er is weinig te eten. De verbinding tussen voedsel en onze leefomgeving blijkt lastig, terwijl we toch elke dag weer de kans hebben om via ‘ons dagelijks brood’ ook voor een ‘uitzicht’ kiezen!

De workshop blijkt in korte tijd veel bewustwording te geven. Geïnteresseerd? Dan denken we graag mee over een passende vorm in uw situatie.

 

24 JUNI 2019 – In opdracht van HollandDoor lezen we met Chinese boomkwekers het landschap rond Venray. In het verhaal verweeft Karina haar familiegeschiedenis met de opkomst van de bioindustrie, het uitmergelen van het landschap en haar eigen drijfveer bij te dragen aan vitale, duurzame landschappen. Met de vraag hoe vitaal en duurzaam hun eigen bedrijf is, zette ze de boomkwekers aan het denken en discussiëren. Bomen kweken voor groene plekken is nog geen garantie voor een duurzame kwekerij. Het opende ogen.

Wilt u uw gasten of collega’s meenemen in het leesbare landschap? Eet je Uitzicht! werkt met u aan een boeiende en beleefbare verhaallijn.

 

ZOMER 2019 – Hoe creëer je een zinnenprikkelende wandeling op een landbouw- en zorgbedrijf? Als dank aan donateurs biedt Stichting Grondbeheer een wandeling aan langs de nieuwverworven gronden op Urtica-De Vijfsprong in het Grote Veld in Vorden. Eet je Uitzicht! geeft met ‘de twaalf zintuigen’ een ingang om interessante weetjes over het landschap te verbinden met het functioneren van het bedrijf. Annelijn Steenbruggen componeerde de teksten en het beeld. Zo ontstond een wandeling die vitale voeding en een vitaal landschap beleefbaar maakt. Wist u dat open waarneming kan leiden tot andere inzichten en verantwoordelijkheid voor het vitale landschap dat we graag om ons heen hebben?

12 zintuigen bieden verdieping en plezier! Nieuwsgierig? Laat het ons weten.